polysorbat 20, 40, 60 och 80

polysorbat 20, 40, 60 och 80

Polysorbater härrör från etoxylerad sorbitan (ett derivat av sorbitol) förestrad med fettsyror och finns som oljiga vätskor. Dessa Polysorbater tillhör klassen emulgeringsmedel som används i Läkemedel och livsmedelsberedningar (salladsdressing, glass, choklad, bakverk och konfekt). De används i kosmetika för att solubilisera eteriska oljor i vattenbaserade produkter, läkemedel, tvättmedel, färger och plastapplikationer. Dessa polysorbater ytaktiva ämnen består huvudsakligen av olje -, stearin-eller laurinfettsyraestrar med sorbitol-härledda cykliska etrar (sorbitaner och sorbider) och polymeriseras vidare med cirka 20 molekyler oxiran per molekyl Polysorbater.

  • polysorbat 20 (polyoxietylen (20) sorbitanmonolaurat)
  • polysorbat 40 (polyoxietylen (20) sorbitanmonopalmitat)
  • polysorbat 60 (polyoxietylen (20) sorbitanmonostearat)
  • polysorbat 80 (polyoxietylen (20) sorbitanmonooleat)

antalet som följer polysorbatdelen återspeglar den typ av fettsyra som är förbunden med polyoxietylens sorbitandelen av molekylen. Monolaurat indikeras med 20, monopalmitat indikeras med 40, monostearat med 60 och monooleat med 80. Antalet 20 som följer polyoxietylendelen avser det totala antalet oxietylen – (CH2CH2O) – grupper som finns i molekylen.

polysorbat 20 (kommersiellt kallad Tween 20) härrör från sorbitol, en naturlig sockeralkohol och bildar ett polysorbat-typ nonjoniskt ytaktivt medel genom etoxylering av sorbitan (härledd från uttorkning av sorbitol) före tillsats av laurinsyra. Polysorbat 20 är relativt giftfri och stabil kan därför användas som emulgeringsmedel och tvättmedel i ett antal inhemska, vetenskapliga och farmakologiska tillämpningar. Tween 20 fungerar som ett bra vätmedel med matapplikation i smaksatta mundroppar, vilket ger en spridande känsla till andra tillsatta smakingredienser. I biokemiska tillämpningar finner polysorbat 20 Användning som tvättmedel i immunanalyser, solubiliserande medel för membranproteiner och lyslösningar för däggdjursceller. I läkemedelssektorn fungerar det som ett hjälpämne som hjälper till att stabilisera emulsioner och suspensioner. Expertpanelen Cosmetics ingredients Review (CIR) utvärderade de vetenskapliga uppgifterna och drog slutsatsen att polysorbat 20 är säkert för användning i kosmetiska formuleringar.

Tween 80 (polysorbat 80) är en bärnsten/guldfärgad vattenlöslig viskös vätska. Den är tillverkad av polyetoxylerad sorbitan (härledd från uttorkning av sorbitol, en sockeralkohol) och oljesyra, en fettsyra som finns i animaliska och vegetabiliska fetter. På grund av denna struktur bildar polysorbat 80 en ungefärlig hydrofil lipofil balans på 15. Slutprodukterna är fria från genetiskt modifierade organismer och av vegetabiliskt ursprung. Polysorbat 80 (eller E433) är ett icke-joniskt ytaktivt medel och emulgeringsmedel som används i livsmedel som emulgeringsmedel för salladsdressingar och choklad, i kosmetika för beredning av hud, ansiktsrengöringsmedel och hårvårdsprodukter och för att sprida aktiva ingredienser i läkemedel som gynnar den farmakologiska industrin.

lösligheten av polysorbat 80 gör det möjligt att hjälpa till att lösa upp ingredienser som skulle förbli fasta under normala omständigheter. I livsmedel som glass tillsätts polysorbat 80 upp till 0.5% (v/v) koncentration för att göra glassen mjukare och lättare att hantera, samt öka dess motståndskraft mot smältning. Vitaminer, tabletter och kosttillskott innehåller också polysorbat 80 på grund av dess konserveringsmedel. Polysorbat 80 som ett nonjoniskt ytaktivt medel används i tvål och kosmetika (inklusive ögondroppar) eller som solubiliserare i munvatten.

för att få samma underbara färger som du använder i dina andra bad-och kroppsprodukter, Lägg till polysorbat 80 vid ca 2 % (av din totala sats) i ditt flytande Stadium. Detta bör eliminera alla ringar runt badkaret eller flytande glimmer som kan uppstå om du inte använder den. det fullständiga namnet polyoxietylen (20) sorbitanmonostearat eller polysorbat 60 eller Tween 60, är en syntetisk ingrediens Tillverkad av reaktion av sorbitol, stearinsyra (C18) och etylenoxid. På grund av denna struktur bildar polysorbat 60 en ungefärlig hydrofil lipofil balans på 14,9. Den primära användningen av Tween 60 som emulgeringsmedel i livsmedel (nummer E435) och som en solubilisator & ytaktivt medel i kosmetika är välkänt.

polysorbat 60 är en syntetisk multi-ingrediens som kan användas som ett ytaktivt medel, emulgeringsmedel, solubilisator, stabilisator i livsmedel, kosmetika och personligvårdsprodukter. Polysorbat 60 hjälper vattenbaserade och oljebaserade ingredienser att blandas enkelt och förhindra att de separeras i mat. Polysorbat 60 och 80 används mest i mat bland kategorin Polysorbater, men den senare används mer än polysorbat 60 i mat.

polysorbat 60 och 80 är de vanligaste i bageri livsmedelsproduktion. De hjälper till att förlänga hållbarheten, förbättra styrkan och öka volymen av bakverk och frysta desserter.

som ett högt HLB-emulgeringsmedel kan dess livsmedelskvalitet blandas med ett lågt HLB-emulgeringsmedel (t.ex. sorbitanstearat, mono-och diglycerider) för att ge ett lämpligt HLB-värde för de olika livsmedelsanvändningarna, antingen olja i vatten eller vatten i oljeemulsion.

dess allmänna syfte i kosmetika är att blanda vatten och olja tillsammans. Polysorbat 60 fungerar som ett ytaktivt medel, emulgeringsmedel, solubiliserare och dispergeringsmedel. Några av dess tillämpningar enligt följande: Hjälp tvätta bort kropp smuts genom att sänka ytspänningen på huden när den används i schampo och kropp tvättar. It heps distribuerar eteriska oljor, dofter och färgämnen jämnt i vatten för lotioner, krämer, Hårprodukter, hudvårdsprodukter och sminkprodukter.

polysorbat 60 är säkert att konsumera och har godkänts som en säker ingrediens av US Food and Drug Administration (FDA) och European Food Safety Authority (EFSA), liksom den gemensamma FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.