Rebeka Koha konverterer til Islam, sletter alle indlæg på sociale medier

den lettiske vægtløfter Rebeka Koha har meddelt, at hun er konverteret til Islam og har derfor besluttet at fjerne alle fotos og videoer fra sine sociale medier. Hun har også bedt andre mennesker om ikke at sende billeder med hendes hår, nakke, arme eller ben.

kære venner, følgere og bare alle!
jeg tog en stor beslutning i mit liv! Og alt, hvad jeg kan fortælle, er, at jeg er glad og taknemmelig for det, jeg er sikker på mig selv, at jeg gjorde det rigtige, og det eneste, jeg spørger om, er respekt, og hvis du ikke har noget godt at sige, kan du forlade og bedre forblive tavs!LR
i dag er en særlig dag for mig, fordi jeg blev en muslimsk Lr
på 3:48pm jeg gjorde Shahadaen (som er en troserklæring aka konvertering) og kom ind i Islamkrus herfra tror jeg, at det nye og smukke kapitel i mit liv kan begynde 🙌🏻😍🤩

‼Da jeg er muslim nu, vil jeg gerne bede dig om ikke at sende og dele billeder af mig (hvis du har ofc) hvor som helst til offentlig brug, hvor der ses mit hår og/eller krop(arme, nakke, ben).‼

tak til dem, der støtter mig og bliver hos mig, uanset hvad! Alhamdulillah, der ønsker dig alt det bedste og Gud velsigne jer alle, kære
#muslim#hijab # hijabigirl#konvertering#islam

på fotos på indlægget, hun er afbildet iført to forskellige former for hijab – traditionel islamisk kjole til kvinder, herunder et tæt passende tørklæde. Disse former for hijab er almindelige i katar og betragtes normalt som de mindst alvorlige former for islamisk påklædning (sammenlignet med dem, der inkluderer ansigtsbeklædning som f.eks burka eller nikab).

i en kommentar til indlægget, som nu er det eneste på hendes Instagram-konto, præciserede hun, at hun ikke forventer, at alt eksisterende indhold med hende fjernes:

“hvad vi har, og hvad der gøres, kan vi ikke ændre det. Jeg kan ikke bede alle mennesker om at slette alt, smide alt ud. Bare vær respektfuld og skriv ikke noget fra dette øjeblik. Det var det ”

i en anden kommentar svarede hun på et spørgsmål om sine grunde til at konvertere:

“først på grund af min fremtidige mand, da vi begyndte at danse, fik jeg at vide mere om Islam. Takket være ham fandt jeg så mange gode ting, og dette er en af dem. Jeg føler fred og lykke i dette. Så jeg fandt det rigtigt at gøre det ”

i begyndelsen af maj annoncerede Koha sit engagement med den Katari-diskus-kaster Mohamed Ibrahim. Enogtyve år gamle Ibrahim vandt en guldmedalje ved 2016 verdensmesterskab i U20 atletik, men har endnu ikke vundet en medalje ved en senior international konkurrence.

Koha konkurrerede sidst på det lettiske mesterskab i begyndelsen af marts, hvor hun satte nye lettiske rekorder med en 104 kg snatch og en 227 kg i alt. Hun har allerede gjort nok for at kvalificere sig komfortabelt til OL i Tokyo 2020 (forudsat at det fortsætter i 2021), sidder fjerde på 59-ranglisten og har afsluttet alle de krævede konkurrencer.

erklæringen fra Koha angav ikke, om hendes religiøse omvendelse eller planlagte ægteskab vil påvirke hendes vægtløftningskarriere. Lettiske nyheder rapporterer, at hun i øjeblikket har nogle knæproblemer, men træner til kommende konkurrencer. Hendes træner, Eduards Andru Korrkevi, er citeret for at sige:

” jeg tror, at alt er baseret på kærlighed. Vi talte med Rebeka før … hun sagde, at dette ikke ville forstyrre hendes karriere på nogen måde, men nu er der et andet problem – sundhedsulykker. Lægen fandt ikke noget i de indledende tests, men Rebeka har problemer med knæene. Hun har i øjeblikket svært ved at modstå en tung belastning. “

han fortsatte med at sige:

“jeg er bekymret for, om Rebeka vil være i stand til at modstå hele programmet. Hun startede godt i det lettiske mesterskab, men nu er der sundhedsmæssige problemer, og jeg ved, at Rebeka ikke vil kæmpe for den tiende position”

hendes næste konkurrence ville være det lettiske individuelle liftmesterskab i August. Ifølge hendes træner løfter hun der i et tøj, der er kompatibelt med hendes tro.

FN ‘ s Sikkerhedsråd har siden 2011 gjort det muligt for flere muslimske kvinder at konkurrere internationalt. Sidste år rapporterede vi om, at Iran sendte et hold kvinder til de asiatiske mesterskaber for første gang.

ifølge rapporter i Letland planlægger Koha stadig at repræsentere landet ved det kommende europæiske mesterskab i Moskva. Det lettiske olympiske udvalg har udtrykt sin støtte til hende og sagt, at de håber, at hendes konvertering vil påvirke hendes forberedelse til De Olympiske Lege i Tokyo 2020 positivt.

Letlands Olympiske Udvalgs generalsekretær Karl Lejnieks sagde:

“LOK respekterer det frie valg for enhver, der påvirker deres privatliv. Det samme gælder Rebeka Koha. Vi håber, at denne beslutning vil have en positiv indvirkning på hendes sportslige vej til den vigtigste konkurrence i de fire år-OL i Tokyo ”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.