wat eten duiven?

waar voeden duiven zich mee?

duivenvoer

 duivenvoer

paloma eten

Foto van stedelijk paloma. In steden zijn duiven omnivoor

duiven zijn zaadetende herbivore vogels, maar ze eten naast granen, vruchten en ongewervelde dieren ook.Door hun opportunistische karakter hebben duiven tegenwoordig een zeer gevarieerd dieet. In de natuur voeden ze zich met wilde en gecultiveerde zaden, maar in steden eten ze ook voedselresten, omdat ze in deze situatie omnivoren zijn geworden.

Duivenjongen voeden zich met een voedingsstof die door het gewas van hun ouders wordt uitgescheiden en die crop milk wordt genoemd.

wat eten duiven in het wild?

in het wild eten deze vogels vooral zaden, omdat het herbivore zaadetende dieren zijn.

Duiven voeden zich met graankorrels en ruderale planten, zoals Es (Chenopodium sp.), polygonen (Polygonum), Stellaria, romaza (Rumex scutatus). Soms nemen ze ook ongewervelde dieren op, zoals slakken en andere weekdieren, bladeren en zelfs vruchten.

wat eten duiven in dorpen?

op het platteland voeden duiven zich met verschillende zaden, zoals tarwe, gerst, maïs of haver, en ook met vruchten, zoals kersen, iepzaad en klimopzaad.. maar in kleinere hoeveelheden.

waar voeden duiven zich in steden?

in stedelijke omgevingen Eten deze dieren ALLE soorten eetbaar materiaal, aangeboden door mensen of Gevonden in de vorm van afval, zoals stukjes brood, popcorn en zelfs stukken vlees of delicatessenproducten, omdat het opportunistische dieren zijn, zoals meeuwen en ratten.

stedelijke duiven bezoeken ook grasvelden om de zaden van hoge grassen te eten.

wat kunnen duiven eten in gevangenschap?

 zaden duiven

de gedomesticeerde duiven worden gevoed met een mengsel van zaden

de gedomesticeerde duiven worden gewoonlijk gevoed met een mengsel van zaden van granen en peulvruchten, dat gierst, sojabonen, erwten en haver bevat…

dit basisdieet wordt ook gegeven verschillende groenten en grit van mineralen en calcium. Ze kunnen vitaminen in water krijgen.

Voedergedrag van duiven

wilde duiven eten gewoonlijk op de grond in het open veld, voor zover zij afhankelijk zijn van open voedermiddelen, zoals velden, weiden en grasgebieden.

in het wild gaan duiven ’s morgens en’ s middags op zoek naar voedsel.

stedelijke duiven hebben hun dieet aangepast aan het stadsleven en zijn van een zaadetende herbivore dieet overgegaan op een omnivore dieet. Om voedsel te vinden, verlaten ze meestal de stad niet en bezoeken de straten en parken. Ze kunnen echter ook de omliggende velden en landbouwgebieden bezoeken als de omstandigheden dat vereisen, zoals gebrek aan voedsel of sterke concurrentie op stedelijk niveau.

de afstand die elk van deze vogels dagelijks aflegt om te gaan eten gaat van 25 km, zoals zeer zelden gebeurt, tot de paar honderd meter, die vaak voorkomt.

curiosa over duiven

 Pigeon fountain

bronduif

Stadsduiven zijn vatbaar voor ziekte.

hoewel wilde duiven een duidelijk voedingspatroon hebben en op bepaalde tijdstippen eten, hebben stads-en dorpsduiven zich aangepast om te eten, afhankelijk van de uren van activiteit van de mens.

geconfronteerd met grote concurrentie voor voedsel, neemt de duif een agressieve houding aan onder leden van zijn eigen soort om zijn voedsel te verdedigen.

duiven zijn de meest gevoelige individuen voor ziekten door gebrek aan voedsel.

in steden hebben duiven een heel ander dieet dan ze oorspronkelijk in het wild hadden en voeden ze zich met voedselresten zo verschillend als ham of popcorn met suiker. De gevolgen van deze verandering in uw gezondheid zijn niet goed bestudeerd. De afhankelijkheid van deze vogel van de mens om voedsel te vinden is heel duidelijk. Menselijke voedselinput is essentieel voor het overleven en de voortplanting van deze soort.

in de stad hebben deze dieren een authentieke bedelstrategie gevolgd, gebaseerd op het omcirkelen van hun nek en het uitvoeren van meerdere pirouettes rond de persoon die ze al kennen als voeder.

het is zeker dat stadsduiven besmet kunnen raken met salmonella of andere potentieel ziekteverwekkende kiemen, zoals Campylobacter, na het eten van onvoldoende verhit vlees, rauwe melk en verontreinigd water. Wat de meeste oorzaken van de verschijning van ziekten onder deze vogels zijn de grote kuddes die worden gevormd om te gaan naar voedsel plaatsen, in straten, pleinen en parken, wanneer er mensen die fungeren als eters.

vrouwelijke duiven moeten tijdens het broedseizoen een eiwitrijk en calciumrijk dieet eten om de voedingselementen te hebben die nodig zijn voor de juiste vorming van eieren.

meer informatie over la paloma

 redactioneel
geschreven door redactioneel Botanisch-online Team belast met het schrijven van inhoud

22 April, 2019

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.