Polysorbat 20, 40, 60 og 80

Polysorbat 20, 40, 60 og 80

Polysorbater er avledet fra etoksylert sorbitan (et derivat av sorbitol) forestret med fettsyrer og eksisterer som oljeholdige væsker. Disse Polysorbatene tilhører klassen emulgatorer som brukes i legemidler og næringsmidler (salatdressing, iskrem, sjokolade, bakevarer og konditori). De brukes i kosmetikk for å løseliggjøre essensielle oljer i vannbaserte produkter, legemidler, vaskemidler, maling og plastapplikasjoner. Disse Polysorbatene består hovedsakelig av oljesyre -, stearinsyre-eller laurinsyreestere med sorbitolavledede sykliske etere (sorbitaner og sorbider) og polymeriseres videre med omtrent 20 molekyler oksiran per Molekyl Polysorbater.

  • Polysorbat 20 (polyoksyetylen (20) sorbitanmonolaurat)
  • Polysorbat 40 (polyoksyetylen (20) sorbitanmonostearat)
  • Polysorbat 80 (polyoksyetylen (20) sorbitanmonostearat)
  • Polysorbat 80 (polyoksyetylen (20) sorbitan monooleat)

tallet som følger ‘polysorbater’ – delen reflekterer typen fettsyre forbundet med polyoksyetylensorbitan-delen av molekylet. Monolaurat er indikert med 20, monopalmitat er indikert med 40, monostearat med 60 og monooleat med 80. Tallet 20 etter ‘polyoksyetylen’ – delen refererer til det totale antall oksyetylen – (CH2CH2O) – grupper som finnes i molekylet.

Polysorbat 20 (kommersielt kalt Tween 20) er avledet fra sorbitol, en naturlig sukkeralkohol og danner et polysorbat-type ikke-ionisk overflateaktivt middel ved etoksylering av sorbitan (avledet fra dehydrering av sorbitol) før tilsetning av laurinsyre. Polysorbat 20 er relativt giftfri og stabil derfor kan brukes som en emulgator og vaskemiddel i en rekke innenlandske, vitenskapelige og farmakologiske applikasjoner. Tween 20 fungerer som et godt fuktemiddel med matapplikasjon i smakstilsatte munndråper, noe som gir en spredningsfølelse til andre tilsatte smaksingredienser. I biokjemiske applikasjoner finner polysorbat 20 bruk som vaskemiddel i immunoassays, oppløsningsmiddel for membranproteiner og lyseringsløsninger for pattedyrceller. Mens det er i pharma-sektoren, fungerer det som et hjelpestoff som bidrar til å stabilisere emulsjoner og suspensjoner. The Cosmetics Ingredient Review (CIR) Ekspertpanel evaluerte de vitenskapelige dataene og konkluderte med at polysorbat 20 er trygt for bruk i kosmetiske formuleringer.

Tween 80 (Polysorbat 80) er en gul / gylden-farget vannløselig viskøs væske. Den er produsert av polyetoksylert sorbitan (avledet fra dehydrering av sorbitol, en sukkeralkohol) og oljesyre, en fettsyre som finnes i animalske og vegetabilske fettstoffer. På grunn av denne strukturen danner polysorbat 80 en omtrentlig hydrofil-lipofil balanse på 15. Sluttproduktene er fri for genmodifiserte organismer og av vegetabilsk opprinnelse. Polysorbat 80 (eller E433) er et ikke-ionisk overflateaktivt middel og emulgator som brukes i matvarer som emulgator for salatdressinger og sjokolade, i kosmetikk for å forberede hud, ansiktsrensere og hårpleieprodukter, og å spre aktive ingredienser i legemidler som drar nytte av farmakologisk industri.

Oppløseligheten Av Polysorbat 80 gjør det mulig å hjelpe til med å oppløse ingredienser som vil forbli faste under normale omstendigheter. I matvarer som iskrem legges Polysorbat 80 opp til 0.5% (v/v) konsentrasjon for å gjøre isen jevnere og lettere å håndtere, samt øke motstanden mot smelting. Vitaminer, tabletter og kosttilskudd inneholder Også Polysorbat 80 på grunn av sin konserverende natur. Polysorbat 80 er et ikke-ionisk overflateaktivt middel som brukes i såper og kosmetikk (inkludert øyedråper), eller som oppløsningsmiddel i munnvann.

for å få de samme fantastiske fargene du bruker i dine andre bad-og kroppsprodukter, legg Til Polysorbat 80 på ca 2 % (av din totale batch) i væskestadiet. Dette bør eliminere enhver ring rundt karet eller flytende glimmer som kan oppstå hvis du ikke bruker den. det fulle navnet polyoksyetylen (20) sorbitanmonostearat Eller Polysorbat 60 Eller Tween 60, er en syntetisk ingrediens laget av reaksjon av sorbitol, stearinsyre (C18) og etylenoksid. På grunn av denne strukturen danner polysorbat 60 en omtrentlig hydrofil-lipofil balanse på 14,9. Primær bruk Av Tween 60 som emulgator i mat (nummer E435) og som oppløsningsmiddel & overflateaktivt middel i kosmetikk er velkjent.

Polysorbat 60 Er en syntetisk multi-ingrediens som kan brukes som et overflateaktivt middel, emulgator, oppløsningsmiddel, stabilisator i mat, kosmetikk og personlig pleieprodukter. Polysorbat 60 hjelper vannbaserte og oljebaserte ingredienser å blande seg lett og forhindre separasjon i mat. Polysorbat 60 og 80 brukes mest i mat blant Kategorien Polysorbater, men sistnevnte brukes mer enn polysorbat 60 i mat.

Polysorbat 60 og 80 er de mest brukte I bakeri matproduksjon. De bidrar til å forlenge holdbarheten, forbedre styrken og øke volumet av bakevarer og frosne desserter.

som et høyt hlb-emulgator, kan matkvaliteten blandes med et lavt hlb-emulgator (f. eks. sorbitanstearat, mono og diglyserider) for å gi en egnet hlb-verdi for de forskjellige matbrukene, enten olje i vann eller vann i oljeemulsjon.

dets generelle formål i kosmetikk er å blande vann og olje sammen. Polysorbat 60 fungerer som et overflateaktivt middel, emulgator, oppløsningsmiddel og dispergeringsmiddel. Noen av sine applikasjoner som følger: Hjelp å vaske bort kroppssmuss ved å senke overflatespenningen på huden når den brukes i sjampo og kroppsvask. Det heps distribuere essensielle oljer, dufter og fargestoffer jevnt i vann For Kremer, Kremer, Hårprodukter, Hudpleieprodukter og Makeup produkter.

Polysorbat 60 er trygt å konsumere og har blitt godkjent som en trygg ingrediens av US Food And Drug Administration (FDA) OG European Food Safety Authority (EFSA), Samt Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.