Min familie vil ikke stoppe med at tale om mit Kvækerbryllup

spørgsmål:kære Amy,

jeg blev for nylig Kvaker og elsker det. I endnu bedre nyheder, min partner sluttede mig til at gå til Kvækermøder og elskede det så meget, at de også bliver officielt medlem. Vi blev lige forlovet (stadig en måde at vælge et sted/dato) og er meget begejstrede for at blive gift i en Kvækerceremoni.

mine forældre opdragede mig katolsk (og min partners familie er endnu mere katolsk), men min far er nu lykkeligt ateist, og indtil dette tidspunkt har været meget åben og støttende for mig at deltage i kvækerne—han kom endda til et møde med mig en gang.

nu hvor vi er forlovet, føles det som om hele dommen kommer ud. Min far laver “vittigheder” om ikke at invitere familiemedlemmer, han ikke ønsker at stå op og tale, og tilsyneladende har han givet alvorlige advarsler til familien om, at de måske sidder i stilhed hele tiden. Det føles som om han allerede forsøger at “styre” vores tilsyneladende “eksotiske” ceremoni. Og på min partners side, en af deres søskende “spøgte”, at hvis vi har en Kvækerceremoni, de kommer ikke til at komme. Min Gud, Mennesker, en Kvækerceremoni er ikke mere eller mindre smertefuld end de katolske bryllupsceremonier, vi alle har siddet igennem!

vi planlægger at have en hel sektion på vores bryllup hjemmeside og i vores program for at forklare, hvordan en Kvækerceremoni fungerer, og hvad man kan forvente, men det er langt væk endnu. Ethvert råd til styring af familiemedlemmer gennem forlovelsesperioden, når de ikke er bekendt med den religion, du har valgt at blive gift i?

—en ven

A:kære ven,

tro og bryllupper er hårde så ofte. Mange mennesker bruger aldrig rigtig meget tid på at overveje, hvad deres religion betyder for dem, undtagen når nogen bliver klækket, matchede, eller afsendt. Dette er især tilfældet for almindelige kristne i USA—Vi fik en hel dominerende kultur, der understøtter vores tro, så det er let at bare antage, at den måde, tingene altid er sket på, er den måde, de altid vil fortsætte med at ske.

jeg synes, det er altid en god ide at have en forklaring på den religiøse karakter af din ceremoni på din hjemmeside og at have et detaljeret program, der forklarer, hvad der foregår. Dette er en fælles tilgang til ikke-kristne bryllupper, og i betragtning af omstændighederne her, er en venlig og indbydende gestus til gæster, der ikke deler din tro. Jeg er religiøs, men ikke katolsk, og jeg kan ikke fortælle dig, hvor mange halvanden time lange katolske bryllupsmasser jeg har siddet igennem, ikke følge hvad der foregår og ikke deltage-selvom jeg er kristen og ville have været glad for at deltage i bønnerne-fordi der ikke er noget program, der forklarer, hvad der foregår. Og forestil dig så, hvor meget mere forvirrende det er, hvis du ikke engang er fra den samme trostradition!

i dit tilfælde er en hjemmeside forklaring en særlig god ide, fordi det vil være en nem måde for dig at besvare spørgsmål og et nemt sted for dine familiemedlemmer at sende folk, der har spørgsmål. I en Kvækerceremoni, du vil ikke have et program, der præciserer nøjagtigt, hvad der sker, når, selvfølgelig, da det er i strid med hele formålet med at mødes til tilbedelse, men du kan helt sikkert medtage en skriftlig forklaring på, hvad tiden indebærer, og hvorfor det er vigtigt for dig. I det omfang du er fortrolig med dette, kan du også invitere bestemte familiemedlemmer til at deltage ved at rejse sig og dele en bøn eller en læsning eller lade dem deltage, når de føler sig bevæget til at gøre det. Hvis du gerne vil have, at dit samfund er velkommen til at deltage i tjenesten, og de for det meste ikke er kvækere, skal du gøre denne besked meget klar.

nu, om din far og din partners søskende. Det er tid til en komme til Jesus tale (så at sige). Dine familiemedlemmer forsøger helt klart at styre deres følelser af ubehag med noget, som de ikke er bekendt med, og som distancerer dig fra familietradition, så nær dette fra et sted med kærlighed. Hård kærlighed. De har brug for at høre, højt og tydeligt, at du er glad for at diskutere, hvad det at være Kvager betyder for dig, hvordan en Kvagerceremoni kan være, og deres rolle i en sådan ceremoni. Men deres vittigheder ødelægger din glæde. Hvis det er nødvendigt, kræve, at din far sætter sig ned og ser fængselshusscenen fra brudens far med dig og gentager løfterne Nina tvinger George til at aflægge:

“jeg, vens far, lover at trække det sammen og handle min alder. Jeg vil stoppe hyperventilering, rullende Mine øjne, unbuttoning min øverste krave Knap. Jeg vil stoppe med at lave ansigter generelt, og jeg vil helt sikkert stoppe med at fortælle alle, jeg møder . Jeg vil forsøge at huske mine følelser, og hvordan, med hver rulle af mine Øjne, jeg tager væk et stykke af lykke.”

og al min erfaring med søskende antyder, at du bare skal ignorere din partners søskende og deres vrøvl helt, fordi forældre ikke tager fejl, når de fortæller dig: de gør det bare for at irritere dig.

—Amy March

har du et bryllup spørgsmål?
EMAIL MIG: AMYMARCH APRACTICALBRYLLUP COM

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.