Kan en præst, der kæmper med Depression, forblive præst?

Spurgeon fortsatte med at sige,

ved at vide ved den mest smertefulde oplevelse, hvad dyb depression af ånd betyder, idet jeg blev besøgt dermed på årstider på ingen måde få eller langt imellem, tænkte jeg, at det kunne være trøstende for nogle af mine brødre, hvis jeg gav mine tanker derpå, at yngre mænd ikke kunne have lyst til, at der var sket noget mærkeligt med dem, da de blev for en sæson besat af melankoli; og at tristere mænd kunne vide, at en, som solen har skinnet rigtigt glædeligt, ikke altid vandrede i lyset.

den anden dag foreslog en populær forretningsmand, kendt blandt mange evangeliske på grund af hans store sociale medier, at kirker skulle stoppe denne forretning med at lade folk være præster, mens de kæmper med depression og psykisk sygdom.

hans indlæg var ulækkert.

ville han have fyret Spurgeon?

her er sagen. Psykisk sygdom er ikke en skandale. Det er ikke en hemmelig synd. Det diskvalificerer ikke en mand eller kvinde fra at lede, selv som præst blandt Jesu Hjord.

det gør ham simpelthen menneskelig. Og yderligere, det giver Guds Herlighed en chance for at skinne så meget lysere gennem menneskelig svaghed og skrøbelighed.

jeg har kæmpet ofte og åbent. Mange andre Præster, jeg kender, har også. Hvis du er en af dem, skal du fortsætte (medmindre Guds Ånd advarer dig om at tage en pause). Bliv ved med at elske mennesker og lade Gud være stærk gennem dig.

og hvis du kæmper med depression, angst eller psykisk sygdom af enhver art – tag det til Jesus dagligt, så længe du kæmper med det. Og selv når han ikke mirakuløst eller øjeblikkeligt helbreder dig af det-selv når det fortsætter i uger, i måneder, i årevis… fortsæt med at stole på ham. Bliv ved med at høre hans sandhed.

og bliv ved med at gøre kirken til det sikreste sted på jorden for kæmpere at samles for håb og helbredelse!

som Kong David, der helt sikkert kæmpede med depression, sagde: “Hvorfor er jeg modløs? Hvorfor er mit hjerte så trist? Jeg vil sætte mit håb til Gud! Jeg vil prise ham igen – min Frelser og min Gud!”(Salme 42: 11 NLT)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.