identificering af ledninger i samledåse

jeg har en armatur til at ændre i min lejlighed. Der er en sort, en hvid og en rød ledning i samledåsen.

den gamle armatur var kun forbundet med de hvide og røde ledninger. Dette fik mig til at tro, at noget ikke er normalt, fordi jeg forventede, at det i det mindste skulle være forbundet med de hvide og sorte ledninger, og selvom den røde ledning var jorden og kunne have været forsømt af den person, der installerede den gamle armatur.

alligevel testede jeg med et voltmeter for at finde ud af, at heksetråd er den varme.

jeg får en læsning på voltmeteret, når jeg tester de hvide og røde ledninger sammen, og når jeg tester de hvide og sorte ledninger, men ikke når jeg tester de sorte og røde ledninger. Dette fortæller mig, at den hvide ledning er den varme, når det skal være den sorte ledning.

men det bliver virkelig underligt, når jeg slukker for lyskontakten, og det er her, jeg virkelig ikke forstår, hvad der foregår. Hvis kontakten er slukket, jeg får en læsning på voltmeteret, når jeg kun tester den sorte ledning med den hvide. Jeg forventede ikke at se nogen læsning overhovedet, når kontakten er slukket. Derudover forventer jeg, at den varme ledning viser en aflæsning på voltmeteret, når den testes med den neutrale ledning og med jorden. I dette tilfælde, kun den sorte og hvide ledningskombination viser en læsning, og det gør det heller ikke, når det testes med den røde ledning. Dette er virkelig uforklarligt for mig, fordi enten den sorte eller den hvide ledning skal være varm.

for at opsummere, her er resultaterne af mine tests i en mere enkel form:

kontakten er tændt:

  • rød + hvid: 120V
  • sort + hvid : 120V
  • rød + sort : 0V

kontakten er slukket :

  • sort + hvid: 120v
  • rød + sort : 0V
  • rød + hvid : 0V

jeg er en komplet noob når det kommer til elektricitet, men det ser ikke normalt ud for mig i henhold til hvad jeg har læst online. En simpel løsning ville være at forbinde den nye armatur på samme måde som den gamle, på de røde og hvide ledninger, mens du ignorerer jorden, men jeg føler mig ikke sikker på at gøre dette.

det er klart, at nogle af mine antagelser skal være forkerte, eller der er et problem med samledåsen… Hvad kan jeg gøre ved dette? Er der en sikkerhedsrisiko?

tak for din hjælp

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.