hvad er håndværk til dig?

hvis jeg spurgte dig, hvad håndværk er for dig, ville du sige det…
er det din passion?
dit liv ?
en udtryksform ?
et middel til selvkendskab?
en drøm ?

ifølge RAE håndværk har to betydninger:

  • 1. f. Social klasse sammensat af håndværkere.
  • 2. f. kunst eller arbejde af håndværkere.

og intet af det kan jeg lide. De efterlader mig kold.

sagen er, at når jeg undersøger definitionen af udtrykket håndværker, finder jeg følgende:

håndværker: Person, der udøver en kunst eller blot mekanisk handel. Moderne at henvise til dem, der gør på deres egne genstande til husholdningsbrug ved at udskrive en personlig sæl, i modsætning til fabriksarbejderen.

og jeg bliver stadig kold.

jeg tror, at denne definition af, hvad det betyder at være håndværker, ikke gør det retfærdigt. Hvor er spændingen? Viden videregivet gennem generationer? Den immaterielle værdi bag dine stykker?

jeg føler, at det at være håndværker er meget mere. Jeg føler, at hvad håndværk er, går langt ud over, hvad der bestemmes af den officielle definition. Fordi håndværk ikke kun ses og berøres. Det føles.

derfor ønskede jeg at se efter en alternativ betydning til udtrykket håndværk. Og for det har jeg spurgt dem, der virkelig føler det.

håndværkere fra Peru, Chile, Argentina, Spanien eller endda Frankrig, som jeg har mødt på mine rejser, besvarer spørgsmålet: Hvad er håndværk til dig?

fordi ud over hvad der menes med håndværk, er der meget mere bag det.

Mange tak til Agust Larsen Moro, til Gero, til Arpilleristas af la Hermida, til Julio, til Martenristn, til drengene fra F.

Tak alle for at deltage i denne video.

tak for at dele dine følelser med disse ord dedikeret til håndværk.

og til dig? Hvad betyder håndværk for dig?

tør du forlade dit svar i kommentarerne?

et knus,

Beatrice

hvis du kunne lide indlægget, opfordrer jeg dig til at dele det på sociale netværk, så det når flere mennesker. Jeg vil takke dig så meget!

om Beatrice

Beatrice GM

efter at have arbejdet i et par år som ingeniør i Tyskland, begyndte jeg på en livsændrende rejse: jeg rejste alene til Sydamerika med en rygsæk. Der opdagede jeg nogle lokale håndværksværksteder og boede hos håndværkere. Nu har jeg sat mig for at hjælpe håndværksfolk med at gøre deres håndværk, deres teknikker og deres historier synlige på internettet.Er vi stadig i kontakt med netværkene? Facebook / Pinterest / Youtube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.