Fordele og ulemper ved Pontonbåde [som du burde vide!]

som du måske ved, hvis du har været på min blog i et stykke tid.

pontoner både er min favorit type af både.

trods ejer mange forskellige typer af både fra kajakker til dæk både til sejlbåde.

jeg har altid haft en stærk passion forpontonbåde lige siden jeg var ung.

der er noget ved pontonbåde, der virkelig resonerer med mig.

på grund af min omfattende historie med dem,ville jeg betragte mig selv som en pontonbådekspert.

enhver form for problem eller problem, du kan runinto, jeg har været igennem flere gange allerede. Ligeledes, jeg har også haft every great oplevelse, du muligvis kan have med en båd.

de fleste af de artikler, jeg har skrevet onBoatCrunch, handler om pontonbåde, og det er simpelthen fordi jeg har mest erfaring med pontoner end nogen anden type båd.

jeg kender deres indersider og outs, jeg ville være overrasket, hvis nogen kunne stille mig et spørgsmål om en pontonbåd, og jeg kan ikke give et detaljeret nyttigt svar.

Nokom mig nu.

så mere end sandsynligt er du interesseret ikøb eller leje en pontonbåd, men du sidder fast i to sind om det?

du vil vide om fordele og ulemper vedpontonbåde, så du kan beslutte, om båden passer godt til digeller ej.

jeg gjorde præcis det samme, da jeg købte min første ponton for mange år siden.

Heldig for dig, du læser nu mestomfattende vejledning om fordele og ulemper ved pontonbåde.

i denne vejledning forklarer jeg fordelene ved og ulemperne ved pontonbåde, jeg sammenligner pontonbåden med andre typer både, når det er relevant, for at hjælpe dig med at måle en bedre ide om, hvordan de sammenligner med andre både.

fordele ved Pontonbåde

lad os starte med fordelene. De erbogstaveligt talt så mange positive ting ved at eje en pontonbåd, jeg ved ikke engang, hvor jeg skal begynde! Der er så mange grunde til, hvorfor pontoner er min favorit type båd. Jeg vil gøre mit bedste for at informere dig om alle de store aspekter af en ponton.

 • familie sejlture
 • modifikationer og tilbehør
 • vandsport og fiskeri
 • vedligeholdelse
 • lang levetid
 • komfort
 • sikkerhed
 • opbevaring

familie sejlsport ture

min familie er det vigtigste Tome i verden, derfor jeg værdsætter familie sejlsport ture meget højt. Pontonbåde er perfekte til familieaktiviteter. Dette skyldes, at de er meget rummeligebåde, de er ikke trange som en snusket eller en kajak. Pontoons både er også meget sikre, hvilket er præcis det, du vil høre, når du lægger din familyonboard.

jeg har en artikel, hvor jeg forklare nogle fantastiske familie sejlsport tur ideer. Du kan finde denne guide ved at klikke her. Det er fuld af nogle fantastiske ideer, der vil gøre din sejlsport ture 100 gange bedre.

modifikationer og tilbehør

jeg kan virkelig godt lide, hvor alsidige pontonbåde er. Der er så mange ting, du kan gøre med dem.

jeg elsker at tilpasse mine både efter min smag, og det kan jeg gøre med min pontonbåd. Der er en bred vifte af ponton båd gadgets og tilbehør til rådighed. Der er så mange pæne ændringer, du kan gøre for at gøre din båd præcis, hvordan du vil have det. For eksempel har jeg købt en grill til min ponton, som giver mig mulighed for at være vært for de bedste bådfester!

hvis du foretrækker lidt mere privatliv og ikke kan lide, hvor åben din båd føles, kan du også købe en pontonbådskab. Jeg har en artikel dedikeret til at fremvise de bedste tilgængelige kabinetter, du kan finde den guide ved at klikke her.

jeg kunne fortsætte for evigt om, hvordan du kan gøre din ponton til et hjem.

vandsport og fiskeri

Pontonbåde er populære valg til familievandsport.

mange pontoner har mere end nok strøm til at gøre dem egnede til forskellige vandsportsaktiviteter. Dette gælder dog ikke for alle pontoner, så det er vigtigt, at hvis du er interesseret i sport, at du gør din forskning for at sikre, at du får en båd med nok en stærk nok motor.

den ideelle motor ville være 115 hk. Med detteslags motorkraft, bør du ikke have nogen problemer med at ramme høje hastigheder. Du vil også være i stand til at transportere så mange passagerer, som du vil.

jeg vil anbefale en ponton med et minimum på 90 hk motor til skiløb og slanger. Dette vil være nok til komfortabelt at deltage i vandsport med op til 5 passagerer.

dog kan 70hp være nok til pureessentials, hvis du begrænser dit antal passagerer og ikke forventer at behitting høje hastigheder overhovedet.

jeg og min familie elsker absolut at tage pontonen ud for nogle slæbbare slanger.

samlet set fungerer pontonbåde godt tilvandsport, hvis du sørger for at få en stærk nok båd. Jeg har aldrig haft aproblem have det sjovt på vandet med mine både.

pontoner både også gøre for store fiskerbåde.

de er meget rummelige, så du har mere end nok plads til alt dit udstyr og familie. Du kan bruge dine rækværk tilfastgør stangholdere til din båd, hvilket gør fiskeri endnu lettere.

nem vedligeholdelse

jeg har ejet mange forskellige typer bådeog jeg må sige, at pontonbåde er en af de nemmeste at vedligeholde. Jeg har haft så mange problemer med andre både, fra utætte motorer, til huller i skrog.Selvom, jeg har slet ikke oplevet mange problemer med min ponton.

hvis du finder dig selv sejlsport på en flod orlake ofte så din båd vil sandsynligvis i sidste ende lider af huller og buler.Men på grund af hvor høje pontoner sidder på vandet, er du meget mindre tilbøjelig til at opretholde en masse skader.

V-formede både sidder meget dybere ivand, så de tager meget mere skade end pontonbåde.

på grund af dette kan du i en pontonbåd sejle i meget lavere farvande, end du ville være i stand til i en anden type båd.

i tilfælde af at du beskadiger din båd,vil du være glad for at vide, at pontonbåde er billige at reparere. Jeg finder ud af, at det er betydeligt billigere at fastgøre min ponton til lignende reparationer som min anden.

Pontonbåde er også meget nemme at rengøre. Jeg har flere guider, hvor jeg forklarer, hvordan du rengør din ponton grundigt. Fra rengøring af det indre af din ponton til rengøring af det ydre af din ponton.

lang levetid

en stor pro af pontoner både er dereslevetid. Disse ting er som skildpadder, de dør simpelthen ikke. Dette er en enorm grund til, at jeg besluttede at købe min første pontonbåd.

pontoner er en stor investering, som du vedat det vil vare dig mange år. Faktisk, afhængigt af hvor ofte du bruger det og hvordan du vedligeholder det, kan din pontonbåd vare dig en levetid.

som tidligere nævnt er pontonbåde let at vedligeholde. Deres vedligeholdelsesomkostninger er meget lave, og du behøver ikke at være professionel til selv at udføre meget af vedligeholdelsen. Faktisk har jeg aheap af artikler på denne blog, som hjælper dig med at udføre en masse vedligeholdelseopgaver selv.

ting som dit tæppe og siddepladser vil til sidst forsvinde uden tvivl, men disse er meget lette at erstatte. Du behøver ikke at medbringe din båd til en professionel. Du kan gøre detselv med den rigtige video eller instruktioner. Udskiftning af dine siddepladser i en anden båd som en skibåd er et helt andet niveau, og noget, som du gerne vil bringe til en professionel.

du behøver ikke engang at være en DIY person todo grundlæggende renoveringer til din ponton båd. Selv som en sejlsport novice jeg stadiggjort så meget som jeg kunne mig selv. Når du sidder fast, kan du altid tage det tilen mekaniker for at få en professionel til at gøre jobbet.

nogle både skal du helt udskifteefter et par år med pontonbåde er alt, hvad de har brug for, en lille renovering og vedligeholdelse.

Comfortability

komfort er en meget vigtig faktor, når denkommer til hvilken type båd du beslutter dig for at købe. Mere end sandsynligt vil du ende med at sidde på din båd i timevis, især på langbådsture, så du vil gerne være komfortabel.

jeg vil straks sige, at pontonbådeer yderst komfortable. De er rummelige nok til, at du ikke skal føle digcramped, medmindre du bærer et urimeligt antal passagerer.

ponton båd sæder tendens til at være polstret og meget komfortabel. Hvis du af en eller anden grund ikke er fan af dine sæder, kan du altid købe nye og få dem installeret. Der er en bred vifte af forskellige pontonbådsæder til rådighed. Faktisk har jeg en guide, hvor jeg gennemgår de bedste ponton sæder. Du kan finde denne guide ved at klikke her.

den eneste anden båd, jeg har været på, er så behagelig som min Ponton var en yacht. Når det kommer til overkommeligfamiliebåde, pontonen er en af de mest komfortable, hænder ned.

som tidligere nævnt er der så mangemodifikationer, du kan lave til din ponton, der vil øge denskomfortfaktor yderligere.

jeg har installeret en grill til min båd samt et solidt par marine højttalere. Som du kan fortælle, kaster jeg de bedste bådfester.

jeg har også mit eget omklædningsrum på min pontonbåd. Dette giver mig og familien mulighed for hurtigt at omdanne et afslappende familiekrydstogt til en sjov dag, der svømmer i vandet med en hurtig tøjskift. Tjek min artikel om opsætning af din egen pontonbåd omklædningsrum, for at se, hvordan det gøres.

Pontonbåde sejler også meget glat,forudsat at vinden ikke er særlig stærk, og vandet er roligt.

sikkerhed

der er en grund til, at pontonbåde erpopulære valg til familier med børn. Jeg er sikker på, at du allerede har hørt om hvordansikker de er, men hvordan kan du spørge? Jeg skal fortælle dig hvorfor.

pontoner både er indhegnet med høje rækværk, som hjælper med at forhindre passagerer i at falde over bord.

fordele og ulemper ved Pontonbåde
høje rækværk på pontonbåd

som du kan se, rækværkene på dettepontonbåd ville gøre det meget vanskeligt for nogen at falde af. Det ville være næsten umuligt for et lille barn eller en mindre passager at falde ud af båden.

alene af denne grund er pontoner både en af de sikreste både.

men kan en ponton vende om?

Ja, det er bestemt sket med nogen, før det dog er så usandsynligt, at nogen ville grine, hvis du spurgte dem dette spørgsmål personligt.

du skal køre meget uansvarligt og væreuheldig nok til at have naturens kræfter imod dig.

opbevaring

på grund af hvor rummelige pontonbåde er,er der en hel del lagerplads ombord. Med en normal mængde menneskerbord du bør ikke løbe ind i problemer med opbevaring.

hvis du er vært for en lille bådfest ogalle har bragt en masse ting, så kan du begynde at løbe tør for plads. I dette tilfælde skal du bare styre din opbevaring lidt bedre.

du kan altid få tilbehør såsom tøjklemmer til at hænge tøj op. Nogle pontonejere har også ændret deres siddepladser for at kunne åbne og fungere som opbevaring.

jeg har oprettet en guide, hvor jeg forklarer nogle pontonbådopbevaringsløsninger og ideer. Du kan finde dette nyttigt, hvis du beslutter dig for at købe en pontonbåd – selvom det også kan være spændende for dig at læse begge veje.

ulemper ved Pontonbåde

nu er det tid til at tale om ulemperneog negative punkter til pontonbåde. Jeg tror ikke, at der er så mangeulemper til pontonbådbåde, da der er fordele. Også personligt tror jeg ikke, at ulemperne opvejer fordelene, selvom alles meninger varierer, og andre kan prioritere forskellige ting.

lad os komme i gang:

 • hastighed
 • groft vand
 • vågne form
 • Handing
 • påhængsmotor støj

hastighed

Ja, pontonbåde arbejder godt forvandsport. Men de er ikke ligefrem hurtige dæmoner. Det betyder, at du ikke vil imponere nogen, der har et behov for hastighed. Det er meget usandsynligt, at du finder en pontonbåd, der går over 35 mph.

jeg har lavet en guide, der forklarer den gennemsnitlige pontonbåde hastighed. Det inkluderer tophastigheder og eksempler på nogle populære både. Hvis du er interesseret, kan du finde den vejledning ved at klikke her.

jeg vil anbefale, at du tjekker guidenovenfor, hvis du er interesseret i at vide, hvilken slags hastigheder du kan forvente af apontoon boat.

dog har ponton-båden udviklet sig, og der er nu en ‘Tritoon’, der ligner en pontonbåd, men den har tre toon-logfiler i stedet for to! Tritoon er større og har en markant mere kraftfuld motor. Så hvis du kan lide udseendet på en pontonbåd, men magt er vigtig for dig, Tjek min guide til tritoner vs pontoner!

groft vand

Pontonbåde er meget sikre, når det kommer til mindre bølger og roligt vand. De er meget stabile og slingrer slet ikke det meste af tiden.

men når det kommer til uslebne farvande, kæmper pontonbåde.

større bølger straffer pontonbåd alvorligt somde har ikke et ‘V-formet skrog’ og derfor i stedet for at gå over bølger,dykker de ind i dem. Under alvorlige omstændigheder kan dette føre til, at din bådkapsling (vælter).

det betyder, at du skal være meget forsigtig, når det kommer til vejret. Du vil gøre alt, hvad du kan for at undgå sejlsport i kraftig regn eller storme. Hvis du tror, der er en chance for en storm, skal du ikke risikere det. Dette er tilfældet for enhver båd virkelig, men dette gælder især for pontoner.

hvis du tilfældigvis er på vandet, når astorm begynder at bryde ud, skal du komme ud af vandet så hurtigt som muligt.

Vågneform

for de fleste er formen på det vågne, som din båd skaber, helt irrelevant. Personligt er dette ikke en make orbreak – selvom det er rart at vide, ville det aldrig være signifikant nok af afactor til at få mig til at genoverveje et køb.

for dem der ikke ved det, er ‘kølvandet’ den forstyrrede strøm af vand, der følger bag en båd.

Pontonbåde har et vågne som en regularski-båd, men de vil også have et vågne på begge sider på grund af deres tooner. Dette får pontoner til at efterlade en bred vågne, som er signifikant ‘pukket’.

dette gør det vanskeligere at fange lufthvid bugsering bagved. Dette ville have en indvirkning på vandsportsaktiviteter såsom slæbebåde og skiløb. Det gør ikke en stor forskel, menerfarne knolde kan bemærke dette.

håndtering

pontoner både har en meget bred drejningradius. Deres håndtering er ikke stor, og forskellen er mærkbar sammenlignet med en typisk båd.

dette gør dem upopulære med dem, derkræver ydeevne håndtering.

dette betyder også, at de ikke er gode til tæt vand, så hvis dine vandkanaler er begrænsede, er en ponton muligvis ikke det bedste valg.

udenbords støj

selvom det ikke er ekstremt dårligt, udelader pontonsbåde meget udenbords motorstøj.

på grund af dette ville jeg undgå en outboardengine kigge efter en indenbords motor i stedet.

på trods af dette, nyere model påhængsmotorerer ikke nær så slemt som de ældre modeller.

konklusion

og der har du det, alle fordele og ulemper ved pontonbåde.

jeg har forsøgt at inkludere enhver fordel og ulempe, jeg kunne tænke på, uanset hvor ubetydelig at give dig den bedste indsigt i pontonbåde.

jeg håber, at dette har hjulpet dig med at beslutte, om pontonbåde passer godt til dig eller ej.

personligt har jeg haft mange gode tider såvel som dårlige tider med min pontonbåd, men jeg vil altid sige, at de positive opvejer negativerne.

den mest effektive ulempe ved en pontonbåd er, hvordan den håndterer uslebne farvande. Selvom, hvis du er flittig, skal du ikke blive fanget i en farlig situation. Jeg vil sige, at dette er den eneste virkelig virkendenegativ i Mine øjne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.