Punaharvinaismuurahaisparvet

muiden muurahaislajien tapaan punaharvinaismuurahaiset jakautuvat yhdyskunnissaan kasteihin. Työmuurahaiset ovat steriilejä naaraita, jotka etsivät ruokaa ja suorittavat rutiininomaista siirtokunnan ylläpitoa ensisijaisena velvollisuutenaan. Urosmuurahaiset ovat olemassa ainoastaan lisääntymistarkoituksessa ja kuolevat pian parittelun jälkeen. Hedelmöityneet naaraat perustavat uusia yhdyskuntia ja heistä tulee kuningattaria.

punaharvinaismuurahaisten paritteluparvien aikana yhdyskunnistaan nousee siivekkäitä koiraita ja naaraita. Feromonit vetävät niitä puoleensa. Parittelun jälkeen pariutuneet naaraat pudottavat siipensä ja perustavat uusia pesimäpaikkoja.

Punaharvinaismuurahaisten paritteluparvia esiintyy vuosittain lämpimissä ympäristöissä ja korkealla. Punasarvimuurahaiset ovat aktiivisimpia lämpimissä lämpötiloissa, ja paritteluparvia esiintyy tyypillisesti iltapäivällä sateiden tai kovien myrskyjen jälkeen. Vaikka paritteluparvia esiintyy kesä-lokakuussa, ne ovat yleisimpiä elo-syyskuussa. Red harvester ant paritteluparvet tapahtuvat yhden päivän sisällä.

punaharvinaismuurahaisten parveilukäyttäytyminen synkronoituu yleisesti läheisten yhdyskuntien kanssa. Tästä syystä on tavallista, että yhdellä alueella esiintyy suuria määriä siivekkäitä muurahaisia. Punapoimumuurahaiset osallistuvat” kukkulan nostamiseen ” ja kokoontuvat maisemassa olevien huomattavien kohtien-kuten korkeiden puiden, savupiippujen ja tornien — ympärille etsiessään puolisoa.

punamuurahaisten tiedetään asustavan pääasiassa ulkona, mutta siivekkäät muurahaiset voivat parveilun aikana tunkeutua vahingossa koteihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.