polysorbaatti 20, 40, 60 ja 80

polysorbaatti 20, 40, 60 ja 80

polysorbaatit ovat peräisin etoksyloidusta sorbitaanista (sorbitolin johdannainen), joka on esteröity rasvahappojen kanssa ja esiintyy öljyisinä nesteinä. Nämä polysorbaatit kuuluvat lääke-ja elintarvikevalmisteissa (salaatinkastike, jäätelö, suklaa, leivonnaiset ja makeiset) käytettävien emulgointiaineiden luokkaan. Niitä käytetään kosmetiikassa eteeristen öljyjen liuottamiseen vesipohjaisiin tuotteisiin, lääkkeisiin, pesuaineisiin, maaleihin ja muovisovelluksiin. Nämä Polysorbaattien pinta-aktiiviset aineet koostuvat pääasiassa öljy -, steariini-tai lauriinirasvahappoestereistä sorbitolijohdettujen syklisten eetterien (sorbitaanien ja sorbidien) kanssa ja polymeroituvat edelleen noin 20 molekyyliin oksiraania Polysorbaattimolekyyliä kohti.

  • polysorbaatti 20 (polyoksyetyleeni (20) sorbitaanimonolauraatti)
  • polysorbaatti 40 (polyoksyetyleeni (20) sorbitaanimonopalmitaatti)
  • polysorbaatti 60 (polyoksyetyleeni (20) sorbitaanimonostearaatti)
  • polysorbaatti 80 (polyoksyetyleeni (20) sorbitaanimono-oleaatti)

polysorbaattien osaa seuraava numero kuvaa molekyylin polyoksietyleenisorbitaaniosaan liittyvän rasvahappotyypin. Monolauraattia merkitään 20: llä, monopalmitaattia 40: llä, monostearaattia 60: llä ja mono-oleaattia 80: llä. ”Polyoksyetyleeni” – osaa seuraava luku 20 viittaa molekyylissä esiintyvien oksietyleeni – (CH2CH2O) – ryhmien kokonaismäärään.

polysorbaatti 20 (kaupallisesti Tween 20) on peräisin sorbitolista, joka on luonnollinen sokerialkoholi ja muodostaa polysorbaattityyppisen nonionisen pinta-aktiivisen aineen sorbitaanin etoksyloimalla (saatu sorbitolin dehydraatiosta) ennen lauriinihapon lisäämistä. Polysorbaatti 20 on suhteellisen myrkytön ja stabiili, joten sitä voidaan käyttää emulgointiaineena ja pesuaineena useissa kotimaisissa, tieteellisissä ja farmakologisissa sovelluksissa. Tween 20 toimii hyvänä kostutusaineena, jolla on elintarvikesovellus maustetuissa suupisaroissa, tarjoten levitteen tunteen muille lisätyille makuaineille. Biokemiallisissa sovelluksissa polysorbaatti 20 löytää käyttöä pesuaineena immunomäärityksissä, solubilizing agent kalvoproteiinien ja lysis liuokset nisäkässolujen. Lääkealalla se toimii apuaineena, joka auttaa stabiloimaan emulsioita ja suspensioita. Cosmetics ingredients Review (CIR) – asiantuntijapaneeli arvioi tieteelliset tiedot ja totesi, että polysorbaatti 20 on turvallinen käytettäväksi kosmeettisissa valmisteissa.

Tween 80 (polysorbaatti 80) on kellanruskea/Kullanvärinen vesiliukoinen viskoosi neste. Sitä valmistetaan polyetoksyloidusta sorbitaanista (joka on peräisin sorbitolin, sokerialkoholin, dehydraatiosta) ja öljyhaposta, eläin-ja kasvirasvoissa esiintyvästä rasvahaposta. Tämän rakenteen vuoksi polysorbaatti 80 muodostaa noin hydrofiilisen ja lipofiilisen tasapainon 15. Lopputuotteet ovat vapaita muuntogeenisistä organismeista ja kasviperäisistä tuotteista. Polysorbaatti 80 (tai E433) on ei-ioninen pinta-aktiivinen aine ja emulgointiaine etsi käyttöä elintarvikkeissa emulgointiaineena salaatinkastikkeisiin ja suklaisiin, kosmetiikassa ihon, kasvojen puhdistusaineiden ja hiustenhoitotuotteiden valmistukseen ja hajottamaan vaikuttavia aineita lääkeaineissa, jotka hyödyttävät farmakologista teollisuutta.

polysorbaatti 80: n liukoisuus auttaa liuottamaan ainesosia, jotka normaalioloissa pysyisivät kiinteinä. Elintarvikkeissa, kuten jäätelössä, polysorbaatti 80 lisätään arvoon 0.5% (v/v) pitoisuus, joka tekee jäätelöstä tasaisemman ja helpomman käsitellä, sekä lisää sen sulamiskestävyyttä. Vitamiinit, tabletit ja lisäravinteet sisältävät myös polysorbaatti 80: tä, koska se on säilöntäaine. Polysorbaatti 80 on nonioninen pinta-aktiivinen aine, jota käytetään saippuoissa ja kosmetiikassa (mukaan lukien silmätipat) tai suuvesien liuottimena.

jotta saat samat ihanat värit, joita käytät muissa kylpy-ja vartalotuotteissasi, lisää polysorbaatti 80: tä noin 2 % (koko erästäsi) nestemäisessä vaiheessa. Tämän pitäisi poistaa kaikki rengas ympärillä amme tai kelluva kiille, joka voi tapahtua, jos et käytä sitä. koko nimi polyoksyetyleeni (20) sorbitaanimonostearaatti tai polysorbaatti 60 tai Tween 60 on synteettinen ainesosa, joka on valmistettu sorbitolin, steariinihapon (C18) ja etyleenioksidin reaktiosta. Tämän rakenteen vuoksi polysorbaatti 60 muodostaa likimääräisen hydrofiilisen ja lipofiilisen tasapainon 14,9. Tween 60: n ensisijainen käyttö emulgointiaineena elintarvikkeissa (numero E435) ja liuottimena & pinta-aktiivisena aineena kosmetiikassa tunnetaan hyvin.

polysorbaatti 60 on synteettinen moniaines, jota voidaan käyttää pinta-aktiivisena aineena, emulgointiaineena, liuottimena, stabilointiaineena elintarvikkeissa, kosmetiikassa ja hygieniatuotteissa. Polysorbaatti 60 auttaa vesipohjaisia ja öljypohjaisia ainesosia sekoittumaan helposti ja estämään niiden erottumisen elintarvikkeissa. Polysorbaatti 60: tä ja 80: tä käytetään pääasiassa elintarvikkeissa Polysorbaattien luokkaan, mutta jälkimmäistä käytetään enemmän kuin polysorbaatti 60: tä elintarvikkeissa.

polysorbaatti 60 ja 80 ovat yleisimmin käytettyjä leipomoiden elintarviketuotannossa. Ne auttavat pidentämään säilyvyyttä, parantamaan vahvuutta ja lisäämään leivonnaisten ja pakastettujen jälkiruokien määrää.

korkeana HLB-emulgointiaineena sen elintarvikelaatua voidaan sekoittaa alhaiseen HLB-emulgointiaineeseen (esim.sorbitaanistearaatti, mono-ja diglyseridit), jolloin saadaan sopiva HLB-arvo eri elintarvikekäyttöön, joko öljyyn vedessä tai veteen öljyemulsiossa.

sen yleinen Käyttötarkoitus kosmetiikassa on sekoittaa vettä ja öljyä keskenään. Polysorbaatti 60 toimii pinta-aktiivisena aineena, emulgaattorina, liuottimena ja dispergointiaineena. Jotkin sen sovelluksista ovat seuraavat: Auta pesemään pois kehon lika alentamalla ihon pintajännitystä, kun sitä käytetään shampooissa ja vartalonpesuissa. It heps jakaa eteerisiä öljyjä, tuoksuja ja väriaineita tasaisesti veteen voiteille, voiteille, Hiustuotteille, ihonhoitotuotteille ja Meikkituotteille.

polysorbaatti 60 on turvallista käyttää, ja Yhdysvaltain elintarvike-ja lääkevirasto (FDA) ja Euroopan elintarviketurvallisuusviranomainen (EFSA) sekä FAO: n ja WHO: n yhteinen elintarvikelisäaineita käsittelevä asiantuntijakomitea (Jecfa) ovat hyväksyneet sen turvalliseksi ainesosaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.