Metsäsammakko (Rana sylvatica) – Etelä-Dakotan sammakkoeläimet ja matelijat

heimo: Ranidae

AIKUINEN kuvaus: puusammakko on pieni sammakkolaji, joka saavuttaa maksimikokonsa 2-3 tuuman (5-8 cm) pituudesta. Taustaväri on tyypillisesti ruskettuneesta vaaleanruskeaan ja siinä voi olla punaruskean tai mustan sävyjä ja siinä on himmeä vaalea middorsaljuova. Kaksi näkyvää tummaa laikkua, yksi kummankin silmän päällä, ovat läsnä ja ulottuvat tympanumin läpi. Dorsolateraalisia harjanteita on kaksi ja ne voivat olla ruskettuneita, ruskeita tai ruosteenvärisiä. Ylähuulessa esiintyy valkoinen juova, joka päättyy lähelle eturaajaa ja ylähuulessa voi olla havaittavissa himmeitä tummia raitoja. Ventraalinen väritys on valkoinen. Aikuisilla uroksilla on eturaajoissaan suurentunut ensimmäinen numero, jota käytetään apuna tarttumisessa naaraisiin, kun ne ovat lisääntymässä ja ovat yleensä aikuisia naaraita pienempiä.

toukan kuvaus: nuijapäät ovat ruumiinväritykseltään yleensä ruskeita, ja niissä on selvät teräväkärkiset pyrstöevät. Dorsum on vaalea ja läsnä oleva vaalea juova suun reunaa pitkin.

Puhelun Kuvaus: Koiraiden Puusammakoiden kutsumanimi on pehmeä, sorsamainen kaakatus, joka on usein kumpuilevassa sarjassa.

Soita esimerkki: Wood Frog chorus (Robertsin piirikunta)

Habitat: Puusammakot liitetään usein lehtimetsissä oleviin kevätlammikoihin valtaosalla levinneisyysaluettaan. Etelä-Dakotassa niitä tavataan preerian kosteikoilla ja couleesissa, usein kaukana lehtimetsistä tai rantaväyliltä.

luonnonhistoria: aikuiset ovat pääasiassa aktiivisia öisin ja syövät monenlaisia selkärangattomia. Näillä sammakoilla on yleensä pieni levinneisyysalue, ja niitä voi tavata etsimässä ravintoa tai lepäämässä tukkien, lehtien ja kivien alla. Metsäsammakot talvehtivat vain muutaman sentin eloperäisen aineksen tai lehtikarikkeen alla. Koska nämä elinympäristöt saavuttavat pakkasasteen, Puusammakolla on huomattava kyky selviytyä tuottamalla suuria määriä glukoosia, mikä minimoi jäätymisen ja kuivumisen vahingolliset vaikutukset. Kevätlämpötilojen lämmetessä yksilöt sulavat ja aikuiset siirtyvät kosteikkojen elinympäristöihin lisääntymään. Metsäsammakot ovat boreaalisen Kuoresammakon kaltaisia varhaisia kasvattajia, mutta aikuiset pesivät Etelä-Dakotassa vain suhteellisen lyhyen ajan, tyypillisesti maaliskuun lopulta huhtikuun alkuun. Jäätä ja lunta voi olla paikoissa vielä lisääntymisen aikana. Naaraat munivat jopa 1 000 munaa suuriin möhkäleisiin, jotka ovat usein kiinni kasvillisuudessa. Munat kuoriutuvat kolmessa viikossa ja nuijapäät kypsyvät tyypillisesti 6-9 viikossa. Lisääntymisen jälkeen aikuiset muuttavat usein pois lisääntyviltä kosteikoilta ylänköjen elinympäristöihin.

Lajin Levinneisyys: Lajia tavataan suurimmassa osassa uutta-englantia, Keskilännen pohjoisosissa ja pohjoisempana Kanadassa. Puusammakot ulottuvat Napapiirille asti ja ovat Pohjois-Amerikan pohjoisin sammakkolaji.

Etelä-Dakotan levinneisyys: Puusammakkoa tavataan vain Etelä-Dakotan koillisosissa.

South Dakota Status: lajia seuraa South Dakota Natural Heritage Program. Kaikki havainnot tästä lajista tulee ilmoittaa Etelä-Dakotan riista -, kala-ja puistoihin (ilmoita havainnosta).

selvitysosa: Aiemmin Metsäsammakon oletettiin olevan karkotettu Etelä-Dakotasta, kunnes se löydettiin uudelleen vuonna 1997 Robertsin piirikunnasta. Sittemmin lukuisat levyt ovat laajentaneet levinneisyysaluettaan Robertsin piirikunnan koillisnurkasta Deuelin piirikuntaan ja preerian Coteaulle. Tarkkoja syitä puulajien viimeaikaiseen laajenemiseen ei tiedetä. Puusammakot ovat sopeutuneet lisääntymään kevätsateiden ja lumimyräkän täyttämissä altaissa altistaen ne monenlaisille happamille, matalan pH: n ympäristöille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.