Východní veverka

Východní veverka (Tamias striatus)

identifikace:

východní veverka má podobnou siluetu jako veverka červená, s výjimkou ocasu, který je jen o třetinu delší než její tělo. Světle hnědé tělo, pruhované na zádech pěti černými čarami, je asi poloviční velikosti červené veverky. Vzhledem k malé velikosti a rychlosti mají Chipmunkové drsnější způsob.

Habitat:

Chipmunkové často žijí na okrajích lesů, v oblastech dostatečně suchých, aby bylo kopání snadným úkolem. Žijí v nory se vstupními tunely až 3 metry (3.3′) dlouhé. Z tohoto důvodu se jim někdy říká pozemní veverky, protože nejen skladují jídlo pod zemí, ale také tam žijí.

krmení:

strava veverky se v průběhu roku liší. Během léta jedí širokou škálu ovoce, včetně malin, chokecherries a borůvek. Jedí také žáby, hmyz a občas ptačí vejce. Na podzim se soustředí na ořechy a semena, zejména na Buk, lískové ořechy a dub. Chipmunkové jsou známí svou schopností nést velké množství semen a ořechů najednou ve velmi nafouknutých tvářích. Obchody s potravinami jsou nezbytné pro přežití přes zimu a na jaře, dokud nebude k dispozici jídlo nové sezóny. Chipmunkové jsou jediní z našich veverek, kteří mají v zimních měsících formu hibernace, často se probouzejí, aby se živili letními obchody ve spánkové komoře.

ochrana:

Chipmunkové mají určitý prospěch z čištění půdy, protože mají tendenci žít na okrajích lesů. Na druhou stranu, protože ve venkovských oblastech je postaveno více domů, stávají se pro kočky snadnou kořistí. Mohou to být škůdci v zahradách, ale mají poměrně velký rozsah, a proto nejsou obvykle přítomny v dostatečně velkém počtu, aby způsobily vážné problémy. Výsadba dubu červeného, lískových oříšků a amerického buku poskytne vítaným zdrojům potravy pro chipmunky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.