Bed med forventning

men lad ham spørge i Tro, uden tvivl, for den, der tvivler, er som en bølge af havet drevet og kastet af vinden. For lad ikke den mand antage, at han vil modtage noget fra Herren. – James 1: 6-7, NKJV

når du beder, forventer du, at Gud besvarer dine bønner? Forventer du, at han svarer tilfredsstillende? Hvis jeg er ærlig over for dig og mig selv, er sandheden, nogle gange tvivler jeg. Nogen sagde til mig for nylig, at han troede mig at være en bøn kriger. Jeg finder det latterligt. Der var en tid, for mange år siden, ville jeg have sagt, at bøn var det svageste område i min åndelige vandring. Så jeg gik ud på en åndelig rejse for at styrke mit bøneliv, og styrke det gjorde jeg. Det varede ikke længe, før jeg måtte analysere, hvilket andet område der nu var den svageste del af mit bøneliv. Men jeg tvivler stadig. Men der er håb!

Så sagde Jesus til dem: “på grund af din vantro; for sandelig siger jeg dig, hvis du har tro som sennepsfrø, vil du sige til dette Bjerg: ‘Flyt herfra til der,’ og det vil bevæge sig; og intet vil være umuligt for dig. – Matthæus 17:20, NKJV

jeg har for nylig lavet en frygtelig fejl med vores økonomi. Heldigvis, da det for mange år siden kunne have banket os, for et par måneder siden, sprængte jeg bare vores budget. Men alligevel blev jeg knust over, at jeg havde været sådan en frygtelig forvalter af Guds økonomiske forsyning, omend ved ærlig fejltagelse. I min beklagelse, skam og sorg råbte jeg til Gud om tilgivelse for uheldet og bad om, at han på en eller anden måde ville erstatte disse midler. Mens min sorg var oprigtig, var min bøn ikke så meget. Jeg var i tvivl. Jeg anede ikke, hvordan eller om Gud ville besvare den bøn, som jeg bad om. Fire dage senere modtog vi en uventet økonomisk velsignelse fire gange over det beløb, jeg havde brugt forkert.

dette er det seneste spektakulære svar på bøn, som jeg kan tænke på, men det er ikke det første, og jeg formoder, at det ikke vil være det sidste. Det bør heller ikke underminere hans daglige svar, der mange gange går ubemærket.

jeg ved ikke, hvordan dit bøneliv ser ud. Måske som mig selv, du kæmper med tvivl. Men med hver besvaret bøn, nogle gange med det samme, og nogle gange ikke et stykke tid, viser Gud sin Trofasthed og ægte kærlighed og omsorg for os. Den eneste måde at udrydde tvivlen på er at fortsætte med at bede og fortsætte med at forvente, at han svarer.

~ Lisa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.